Messi evenaart Mascherano, Argentinië door naar Copa América-kwartfinales

22-06-2021 09:00

Argentinië is na drie poulewedstrijden zeker van de knock-outfase van de Copa América. In de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) werd er nipt gewonnen van Paraguay, waardoor de Argentijnen al zeker zijn van een plekje in de top-vier van hun groep.

Argentinië-Paraguay 1-0
In de wedstrijd waarin Lionel Messi zijn oude FC Barcelona-maatje Javier Mascherano evenaarde – beiden zijn met 146 interlands gedeeld recordinternational van Argentinië – kwam La Albiceleste vroeg op voorsprong. Ángel Di María verstuurde na tien minuten een slim steekpassje en Alejandro 'Papu' Gómez wipte de bal over doelman Antony Silva heen: 1-0. Messi schoot een vrije trap rakelings naast en een eigen goal van Júnior Alonso werd afgekeurd, waardoor het tot minuut negentig spannend bleef in Brasília. Nicolás Tagliafico, bankzitter Lisandro Martínez en hun teamgenoten kunnen zich echter opmaken voor de kwartfinales.

Chili-Uruguay 1-1
Chili is ook hard op weg naar de knock-outfase. De winnaar van de edities van 2015 en 2016 staat met vijf punten vlak achter Argentinië en is al bijna niet meer in te halen door nummer vijf Bolivia, dat nog twee wedstrijden tegoed heeft en nog zonder punten is. De Chilenen kwamen tegen Uruguay in de loop van de eerste helft op voorsprong, dankzij een pegel uit een moeilijke hoek van Eduardo Vargas: 1-0. Na rust werd de Uruguayaanse druk opgevoerd in Cuiabá. Arturo Vidal werkte – onder druk van oude bekende Luis Suárez – de bal in eigen doel. Beide landen waren nog dichtbij een winnende treffer, maar Chili kon zich uiteindelijk gelukkig prijzen. Uruguay daarentegen heeft pas één punt verzameld, al heeft het nog wedstrijden tegen Paraguay en hekkensluiter Bolivia tegoed.