Man van de match Kevin De Bruyne: Er sloop geen ongeduld in de ploeg

Man van de match Kevin De Bruyne: "Er sloop geen ongeduld in de ploeg"

22-06-2021 08:01

Nadat Romelu Lukaku al twee Man van de match-trofeeën ontving, was het maandag de beurt aan Kevin De Bruyne. De speler van Manchester City was met zijn passes opnieuw beslissend voor België. De Bruyne maakte voor het eerst op dit EK de 90 minuten vol en blikt terug op de wedstrijd tegen Finland. Zo is te lezen in het Nieuwsblad.

Kevin De Bruyne had maandag tegen Finland drie assists op zijn namen kunnen krijgen. Zo leverde hij de pas voor het afgekeurde doelpunt van Lukaku, trapte hij de corner die Vermaelen via de Finse doelman in doel werkte en gaf hij uiteindelijk de assist voor de 0-2. Dat De Bruyne tot Man van de match werd verkozen, mag dan ook niet verbazen.

Gretige Duivels
De Finnen gaven erg weinig ruimte weg en daar had België het vooral in de eerste helft moeilijk mee. De Bruyne laat optekenen dat ondanks dat het doelpunt maar niet kwam, de Rode Duivels niet ongeduldig werden. Dat het eerste doelpunt van Lukaku werd afgekeurd vindt De Bruyne natuurlijk jammer, maar hij stelt dat niemand de moed liet zakken en dat iedereen bij België gretig was.

Op naar de achtste finale
"We hebben niet gespeeld om tweede te worden in de groep", zei De Bruyne na de wedstrijd. Dat is dan ook niet gebeurd, want net als drie jaar geleden op het WK, kroont België zich als groepswinnaar met negen op negen. Voor de achtste finale trekken de Rode Duivels naar Sevilla, waar ze het moeten opnemen tegen de nummer drie uit de groepen A, D, E of F. Daar zullen de Rode Duivels natuurlijk weer hopen op een glansprestatie van Kevin De Bruyne.