Vermaelen: Weinig te doen hebben en dan focus houden, dat zijn lastige matchen

Vermaelen: "Weinig te doen hebben en dan focus houden, dat zijn lastige matchen"

22-06-2021 07:15

Finland - België was een oefening in geduld, maar na het afgekeurde doelpunt van Romelu Lukaku was het in minuut 74 dan toch raak. Het was de kopbal van Thomas Vermaelen die door de Finse doelman in eigen doel werd gewerkt. Vermaelen toonde zich achteraf erg tevreden, zo is te lezen in het Nieuwsblad.

Thomas Vermaelen maakte maandag tegen Finland nog eens de 90 minuten vol voor de Rode Duivels. De 82-voudige international blikt terug op wat hij ziet als een moeilijke match waarin geduld het sleutelwoord was voor België. "We zetten wel hoog druk, maar we vonden geen open ruimtes", aldus Vermaelen. 

Eigen match
Vermaelen blikt tevreden terug op zijn eigen wedstrijd. Hij doorstond de volledige match zonder echte fouten en wijt dat aan zijn focus. Hij laat optekenen dat matchen zoals die tegen Finland als verdediger lastige wedstrijden zijn. "Weinig te doen hebben en dan de focus houden om de counter eruit te halen", is volgens Vermaelen een uitdaging.

Volgende ronde
In de achtste finale treffen de Rode Duivels de nummer drie van groep A, D, E of F. België kan dus na de groepsfase al tegen een stevige tegenstander vallen, maar dat lijkt Vermaelen niet af te schrikken. Hij zegt dat de spelersgroep de ambitie heeft om zover mogelijk te geraken en dat je dan sowieso de sterke teams tegenkomt.