UPDATE: 'Anderlecht weet helemaal niets van interesse in Mbokani'

UPDATE: 'Anderlecht weet helemaal niets van interesse in Mbokani'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 07:00di 22-06-2021 om 07:00

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 12:59di 22-06-2021 om 12:59

RSC Anderlecht is al een paar keer in verband gebracht met Dieumerci Mbokani (Antwerp), maar het zag er naar uit dat die piste geen optie meer was. Nu meldt Het Nieuwsblad dat paars-wit opnieuw heeft geïnformeerd.

Anderlecht is op zoek naar een vervanger voor Lukas Nmecha en zou graag twee nieuwe spitsen aantrekken. Mbokani zit momenteel in Congo, maar bij Antwerp is de aanvaller einde contract. De gesprekken met The Great Old zijn nog niet afgesloten en begin juli zou er een beslissing uit de bus moeten komen.

Nu Anderlecht weer op de proppen komt lijkt het niet zeker dat Mbokani op de Bosuil zal blijven. Afgelopen seizoen scoorde Mbokani veertien doelpunten en gaf hij vijf assists voor Antwerp. Het is nog maar de vraag of de 35-jarige Congolees een terugkeer naar het Astridpark ziet zitten.

Update: Naar goede gewoonte schermt Mbokani in het tussenseizoen met de interesse van een heleboel andere clubs. In een reactie aan Het Laatste Nieuws beweert hij het volgende: "Ik heb nog niet beslist waar mijn toekomst ligt. Ik kan je wel zeggen dat ik met de drie grootste clubs van België praat." Hoogstwaarschijnlijk gaat het dan om Anderlecht en Antwerp, met Club Brugge als derde? Als viervoudig landskampioen in de laatste zes jaar lijkt Blauw-Zwart toch aan die omschrijving te voldoen ...

Overigens hoeft de toekomst van Mbokani niet per se in ons land te liggen. De spits geeft aan dat hij ook met buitenlandse clubs praat, waarbij er al enkele concrete voorstellen op tafel zijn beland. Toch maakt hij zich niet al te druk. Mbokani vertoeft momenteel in Congo, waar hij aan de uitbouw van zijn eigen voetbalschool werkt. Anderlecht weigert zelf alvast te bevestigen dat het de piste-Mbokani heropend heeft.

Update: Anderlecht laat inmiddels weten dat het geen interesse heeft in Mbokani. Mogelijk gebruikt zijn entourage de vermeende interesse om meer druk te zetten op Antwerp. Mbokani ziet zijn contract op 30 juni aflopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is een Mbokani een goede optie voor Anderlecht?

Ja
48%
Nee
52%
(795 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws