Rode Duivels leggen strijdvaardige Finnen over de knie, Denen lachende tweede

Rode Duivels leggen strijdvaardige Finnen over de knie, Denen lachende tweede

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 22:44ma 21-06-2021 om 22:44

De Rode Duivels hebben ook hun derde en laatste groepsmatch gewonnen. Finland vocht voor wat het waard was, maar verloor met 0-2. In de andere match van de groep wonnen Denemarken met 1-4 van Rusland, waardoor ook de Denen zeker zijn van de volgende ronde.

De Rode Duivels waren voor de match al zeker van kwalificatie. Martinez kon daardoor het duel gebruiken om Hazard, De Bruyne en Witsel aan de aftrap te brengen. Het trio speelde uiteindelijk bijna ook de volledige match uit. Ook Chadli, Trossard, Doku, Boyata en Vermaelen mochten starten.

Finland begon aan de slotdag van de groepsfase als nummer twee. Met een punt zou het zeker zijn van een plaats in de volgende ronde. Tegen België kozen de Finnen dan ook om de boel dicht te gooien. In de eerste helft lukte dat ook nog met hangen en wurgen.

Pas na de pauze konden de Belgen het verschil maken. Een doelpunt van Lukaku werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar daarna konden de Rode Duivels de ban breken. Na een corner kopte Vermaelen tegen het doelhout. Doelman Hrádecky tikte de daarna de bal in eigen doel.

Vanaken zorgt mee voor primeur
De Finnen probeerden daarna nog heel even aan te zetten, maar toen Lukaku zijn derde van het toernooi maakte, was het over en out voor de Finnen, die ook nog eens hoorden dat Denemarken ruim won van Rusland. In het slot van de partij mocht Vanaken nog invallen, waardoor België op dit toernooi alle 24 veldspelers al gebruikte. Een primeur van een land op een EK.

De volgende match voor de Rode Duivels is op zondag. In het Spaanse Sevilla wacht de volgende uitdaging op de Belgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws