Zege op Portugal eist zijn tol bij Duitsland: vier afwezigen op maandagtraining

Zege op Portugal eist zijn tol bij Duitsland: vier afwezigen op maandagtraining

21-06-2021 11:50

De spectaculaire overwinning op Portugal heeft zijn tol geëist bij Duitsland. Bondscoach Joachim Löw mist maandag maar liefst vier spelers op de training vanwege blessures.

Mats Hummels, Thomas Müller, Ilkay Gündogan en Lukas Klostermann moeten de maandagse trainingssessie allen laten schieten. Hummels en Müller kampen beide met knieproblemen meldt het Twitteraccount van de Duitse nationale ploeg. Gündogan heeft last van zijn kuit en Klostermann kampt met een spierblessure. Het is niet bekend of het viertal de laatste groepsfasewedstrijd tegen Hongarije van aankomende woensdag moet laten schieten.

Duitsland wist zaterdag op spectaculaire wijze Portugal met 2-4 te verslaan. Cristiano Ronaldo zette de Portugezen nog wel op voorsprong, maar door twee eigen doelpunten van Portugal en treffers van Kai Havertz en Robin Gosens liep Duitsland uit naar een 1-4 voorsprong. De aansluitingstreffer van Liverpool-spits Diogo Jota kwam te laat. Door de overwinning van Duitsland blijft het onverminderd spannend in groep F. Koploper Frankrijk heeft na twee wedstrijden vier punten, Duitsland en Portugal hebben er elk drie. Hekkensluiter Hongarije heeft één punt.