Zure opdoffer voor Frankrijk: 'Geblesseerde Dembélé mist restant van EK'

Zure opdoffer voor Frankrijk: 'Geblesseerde Dembélé mist restant van EK'

21-06-2021 11:48

Het EK van Ousmane Dembélé zit er alweer op. Volgens L'Équipe heeft de Franse vleugelaanvaller een knieblessure opgelopen in het groepsduel met Hongarije, waardoor hij tenminste drie weken moet toekijken.

Dat zou betekenen dat zelfs een eventuele finale voor de Fransen op 11 juli te vroeg zou komen voor de aanvaller van FC Barcelona. Het is een nieuwe tegenslag voor Dembélé, die tegen de Hongaren in de 57e minuut inviel voor Adrien Rabiot en een half uur later alweer vervangen moest worden door Thomas Lemar.

De loopbaan van de rappe vleugelspeler hangt van onheil aan elkaar en dit is slechts een nieuw hoofdstuk. Sinds de 24-jarige Dembélé in de zomer van 2017 voor meer dan honderd miljoen euro van Borussia Dortmund naar Barcelona ging, was hij vaker geblesseerd dan wedstrijdfit en kwam hij in opspraak door zijn gedrag.

Barça-coach Ronald Koeman slaagde er het afgelopen seizoen in om de Fransman in het gareel te krijgen en daardoor kon hij dertig competitiewedstrijden bijschrijven op zijn Catalaanse palmares. Het EK is nu toch weer op een teleurstelling uitgelopen.