Tielemans: Ben me ervan bewust dat mijn eerste wedstrijden niet op niveau waren

Tielemans: "Ben me ervan bewust dat mijn eerste wedstrijden niet op niveau waren"

21-06-2021 11:28 Laatste update: 11:28
4

Het is voorlopig nog niet het EK van Youri Tielemans. De middenvelder kende nochtans een geweldig seizoen bij Leicester City en leek helemaal klaar om een prominente rol op te eisen op het huidige eindtoernooi. Zelf windt hij er geen doekjes om: het moet beter.

In de app van de Belgische voetbalbond toont Tielemans zich opvallend zelfkritisch over zijn prestaties tot dusver. "Ik ben me ervan bewust dat mijn eerste wedstrijden hier niet op niveau waren", steekt hij van wal. Tegen zowel Rusland als Denemarken verscheen de Brusselaar aan de aftrap, zonder uit te blinken. "Ik heb mijn topkwaliteiten nog niet kunnen laten zien, zeker niet op technisch gebied", beaamt hij.

Tielemans noemt dat "frustrerend", aangezien hij het toernooi met hoge verwachtingen was ingedoken. Bij Leicester had hij zich immers openbaard als één van de beste jonge middenvelders uit het mondiale voetbal. Mogelijk groeit Tielemans in dit EK, waardoor hij toch nog van waarde kan zijn voor de Rode Duivels. "Ik koester hoge verwachtingen en ben heel veeleisend voor mezelf", belooft hij alvast. 

Tegen Finland krijgt Tielemans misschien een nieuwe kans om zijn niveau omhoog te tillen. Met de wederoptredende Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel rondom hem zou er in ieder geval minder druk op zijn schouders komen te liggen.