‘Optie Ngankam is vals spoor voor Anderlecht, wel contact met Argentijnen’

‘Optie Ngankam is vals spoor voor Anderlecht, wel contact met Argentijnen’

21-06-2021 07:58 Laatste update: 22-06-2021 08:14
2

Jessic Ngankam kan de stap richting België zetten. De jonge aanvaller hielp Hertha BSC het voorbije seizoen nog in de Bundesliga te houden, maar kan toch vertrekken bij de Duitse clubs. Verschillende Belgische ploegen tonen interesse.

Dat meldt het Duitse Fussballtransfers via Kicker. Ngankam kkan naar verluidt rekenen op de interesse van KV Kortrijk, SV Zulte Waregem en RSC Anderlecht. Daarnaast hebben ook clubs uit de Tweede Bundesliga en de Nederlandse Eredivisie het vizier gericht op de aanvaller van Hertha BSC.

Ngankam was het voorbije seizoen nog de grote held van Hertha BSC door in de degradatiestrijd onder meer de scoren tegen Schalke 04 en goede prestaties neer te zetten tegen Keulen en Hoffenheim. Hertha BSC lijkt zich voorin echter te willen versterken, waardoor een vertrek van Ngankam tot de opties behoort.

Er wordt gesproken van een uitleenbeurt, maar ook een definitieve transfer is mogelijk. Zowel Kortrijk als Zulte Waregem en Anderlecht zoeken ook naar een spits. Bij KVK is het nog niet zeker of Zinho Gano blijft, terwijl Zulte Waregem topschutter Gianni Bruno zag vertrekken en Anderlecht het zonder Lukas Nmecha moet doen.

Update: La Derniére Heure meldt dat het gerucht over Jessic Ngankam een vals spoor is. Wel zou Anderlecht contact hebben gehad met Argentinos Junior in verband met Fausto Vera. Paars-wit is naarstig op zoek naar een vervanger voor Sambi Lokonga.