Priske krijgt niet zoveel tijd om zich in te werken bij Antwerp: De druk is er

Priske krijgt niet zoveel tijd om zich in te werken bij Antwerp: "De druk is er"

20-06-2021 23:27
1

Royal Antwerp FC slaat een nieuwe weg in met Brian Priske aan het roer. De Deen moet de volgende stap van de club in goede banen leiden. Algemeen directeur Sven Jacques heeft er vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plaats is, maar kondigt geen al te lange inloopperiode aan.

Priske zal uiteraard de tijd krijgen om zijn principes in het elftal te slijpen, maar van een 'overgangsseizoen' wil Antwerp niet weten. Volgend seizoen moet er opnieuw geoogst worden. "Hij wil met deze club een volgende stap zetten, al zal dat na vier goede jaren niet gemakkelijk zijn. De druk is er, maar Priske durft dit project aan te gaan", vat Jacques het samen bij Sporza.

Sinds de promotie in 2017 heeft Antwerp al een forse opmars ingezet. De afgelopen campagne sloot het af met een historische derde plek als eindresultaat, terwijl sinds vorige zomer ook de Croky Cup in de prijzenkamer staat. Toch beleefde The Great Old een erg woelige jaargang, die Jacques als "raar en moeilijk" omschrijft.

De trainerswissel was daar niet vreemd aan, met de enorme stijlbreuk tussen Ivan Leko en Frank Vercauteren als extra obstakel. "Het was belangrijk dat we een nieuwe coach vonden die net als zijn voorgangers de wil heeft om te winnen en de passie om er vol voor te gaan. Priske heeft dat", blikt Jacques tevreden terug op de aanstelling van de kersverse trainer.