L'Equipe komt met 'Elftal van de tweede speeldag': geen Fransman, wél De Bruyne

L'Equipe komt met 'Elftal van de tweede speeldag': geen Fransman, wél De Bruyne

20-06-2021 22:14

We zitten intussen al aan speeldag drie van groepsfase op Euro 2020, maar L'Equipe houdt eraan om nog met het beste elftal van de vorige speelronde op de proppen te komen. Daarin is plek voor één Rode Duivel: Kevin De Bruyne natuurlijk!

De geweldige invalbeurt van KDB tegen de Denen is ook bij onze zuiderburen niet onopgemerkt gebleven. Halverwege het duel in Kopenhagen, bij een 1-0-achterstand, wierp Roberto Martinez zijn spelmaker in de strijd, waarna die met een geniale assist en een strakke knal de wedstrijd deed kantelen. Op het ruitvormige viermansmiddenveld van L'Equipe mag De Bruyne zich uitleven op rechts.

Met Frenkie De Jong, Manuel Locatelli en Aaron Ramsey aan zijn zijde mag onze landgenoot niet klagen over de ondersteuning. Opvallend: L'Equipe selecteert geen enkele Fransman in haar elftal. Het troosteloze 1-1-gelijkspel tegen een fel Hongarije heeft blijkbaar ook bij de Franse sportkrant tot ontevredenheid geleid. Benieuwd of Frankrijk zich woensdag kan herpakken tegen Portugal.