Finse pers schuwt grote woorden niet: ‘Belangrijkste match uit Finse geschiedenis’

Finse pers schuwt grote woorden niet: ‘Belangrijkste match uit Finse geschiedenis’

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 09:00ma 21-06-2021 om 09:00

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 17:44ma 21-06-2021 om 17:44

Maandagavond treffen de Rode Duivels Finland in wat de laatste opdracht uit de groepsfase wordt. Voor ons land mag het misschien slechts een formaliteit zijn, voor de Finnen is de match van levensbelang. De Finse pers schuwt dan ook de grote woorden niet.

Zo omschrijft het Finse nieuwsmedium Iltalehti de wedstrijd als volgt. ‘In Rusland staat maandagavond de belangrijkste wedstrijd uit de Finse geschiedenis op het programma. De Belgen zijn al zeker van kwalificatie, de rest van de groep ligt echter nog volledig open. Makkelijk is de Finse opdracht niet, België is één van de favorieten.’

Een zelfde sentiment valt te horen bij Savon Sanomat. ‘Het Finse herenvoetbal speelt maandag in het hete Sint-Petersburg een wedstrijd die nog lang in onze herinneringen zal blijven. De Finse ploeg heeft nog steeds de mogelijkheid om naar de volgende ronde door te stoten. Een resultaat tegen de Rode Duivels kan daarbij helpen, al zit dat team wel vol topspelers’, valt daar te lezen.

In Helsingin Sanomat belichten ze dan weer het financiële plaatje. ‘Zelfs al verliezen we de partij tegen de Belgen, de Finnen hebben sowieso al gewonnen. Meer bepaald de Finse voetbalbond. Zo mag de federatie nu al enkele miljoenen bijtellen op de bankrekening. De Finse ploeg heeft echter ook al gewonnen op menselijk vlak. Zo heeft de ploeg zich van zijn beste kant laten zien na het incident rond Christian Eriksen. ‘De Uilen’ hebben zich niet enkel getoond als voetbalambassadeurs maar ook als ambassadeurs van de menselijkheid.’

Ten slotte belicht Turku Sanomat het verhaal van Genk-speler Jere Uronen. ‘De afgelopen maanden waren niet makkelijk voor Uronen. De verdediger zag zijn familie een stevige ziekte doormaken en verzeilde zelf op de bank in België. Op het EK komt hij echter weer boven water. Zijn harde werk lijkt zijn vruchten af te werpen’, schrijven ze daar neer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws