Hazard is klaar voor basisplaats: “Vertrouwen groeit door bal te raken”

Hazard is klaar voor basisplaats: “Vertrouwen groeit door bal te raken”

20-06-2021 13:15

Zoals eerder aangekondigd door bondscoach Roberto Martinez zal Eden Hazard voor het eerst op dit EK aan een wedstrijd beginnen tegen Finland. Hazard kreeg de voorbije twee speeldagen al wat speelminuten en voelt het vertrouwen groeien. “Mijn vertrouwen groeit door te spelen en de bal te voelen.” 

De kapitein van de Rode Duivels gaf op Sporza aan zich steeds beter in zijn vel te voelen. "Ik heb het voorbije seizoen heel weinig weken gehad dat ik nergens pijn had, maar hier bij de Rode Duivels loopt het goed. Ik heb alles kunnen doen wat ik wilde. Ik ben content." De laatste basislplaats van Hazard dateert al van 19 november 2019. Daat was in een 6-1 overwinning tegen Cyprus.

Tegen Denemarken begon Hazard nog op de bank, maar mocht op het uur invallen en zorgde mee voor de ommekeer. "Wat ik in de 1e helft dacht toen ik op de bank zat? Dat je niet elke wedstrijd top kunt zijn. Je kunt als ploeg niet elke keer met 5-0 winnen. Na de rust hebben we goed gereageerd. We wonnen en dat positieve moeten we onthouden."