LIVE-Discussie: Spanje en Polen sluiten heerlijke EK-dag af

LIVE-Discussie: Spanje en Polen sluiten heerlijke EK-dag af

19-06-2021 20:03 Laatste update: 20:38

Een heerlijke EK-dag sluiten we zaterdag af met een spannende partij tussen Spanje en Polen. Twee ploegen die de punten ook goed kunnen gebruiken na het puntenverlies op speeldag één. De opstellingen zijn inmiddels ook bekend.

Zowel Spanje als Polen konden hun eerste wedstrijd van het EK niet winnen en hebben dus een driepunter nodig om de hoop op kwalificatie voor de volgende ronde hoog te houden. Bij Spanje krijgen we ook Gerard Moreno in de basis te zien. Bondscoach Luis Enrique houdt verder vast aan dezelfde spelers. Alvaro Morata kreeg de nodige kritiek te verwerken in Spanje na zijn gemiste kansen tegen de Zweden, maar hij staat gewoon weer in de punt van de aanval.

Sergio Busquets is ook weer inzetbaar, nadat hij negatief heeft getest op het coronavirus, maar de controleur van FC Barcelona neemt nog op de tribune plaats in Sevilla. 

De opstelling van Spanje: Simon, Llorente, Laporte, Torres, Alba, Rodri, Koke, Pedri, Gerard, Morata, Olmo

Polen kende een valse start van het toernooi door met 1-2 te verliezen van Slowakije. Bondscoach Paulo Sousa houdt ten opzichte van dat duel onder meer Karol Linetty op de bank. Linetty was tegen de Slowaken nog verantwoordelijk voor de enige Poolse treffer. Ook aangever Maciej Rybus wordt verrassend gepasseerd. Blikvanger in de ploeg is uiteraard Robert Lewandowski.

De opstelling van Polen: Szczesny, Bednarek, Glik, Bereszynski, Puchacz, Klich, Moder, Jozwiak, Zielinski, Swiderski, Lewandowski