Duitsland wint van Portugal na fantastische EK-kraker in groep des doods

Duitsland wint van Portugal na fantastische EK-kraker in groep des doods

19-06-2021 19:54
8

Duitsland heeft in een fantastisch spektakelstuk gewonnen van Portugal. De ploeg van bondscoach Joachim Löw zet door de 2-4 zege in München een grote stap richting de achtste finales van het EK.

Duitsland was meteen heer en meester en gaf Portugal geen tijd om op adem te komen. Gosens leek fraai de score te openen uit een voorzet van Joshua Kimmich, maar Serge Gnabry stond hinderlijk buitenspel, oordeelde de arbitrage. Ook daarna bleef Die Mannschaft dreigend, maar na een afgeslagen hoekschop en een weergaloze counter was het aan de andere kant raak. Cristiano Ronaldo tikte van dichtbij binnen op aangeven van Diogo Jota. Het was het 107e interlanddoelpunt van de ster, die nog maar twee goals verwijderd is van het wereldrecord van de Iraniër Ali Daei.

Het was een klap voor de Duitsers, die zo goed waren begonnen. De Portugezen kregen juist een flinke impuls. Ruben Días zag een gevaarlijke kopbal uit een hoekschop voorlangs gaan. De drinkpauze na 25 intense minuten kwam de teams vervolgens toe, waarna Duitsland tien minuten later orde op zaken stelde. Gosens speelde weer een hoofdrol: de vleugelverdediger gaf voor en Kai Havertz werkte de bal via Días in het doel. Vier minuten later hielp ook Raphael Guerreiro de Duitsers een handje door het laatste zetje te geven na een inzet van Kimmich.

Duitsland had de touwtjes zodoende in handen in de spectaculaire eerste helft en Serge Gnabry was zelfs nog dicht bij de 1-3. Die viel zes minuten na rust alsnog. De ijzersterk spelende Gosens gaf na een knappe aanval voor en Havertz rondde af. Een kleine tien minuten later nam het indruk makende Duitsland nog meer afstand. Gosens kon bij de tweede paal binnen koppen op aangeven van Kimmich. Het was voor de back van Atalanta Bergamo loon naar werken, waarna hij meteen werd gewisseld.

Aan het spektakel in München kwam maar geen einde. Duitsland zat in een zetel, maar de Portugezen gaven niet op. Ronaldo wist de bal na een vrije trap voor het doel te krijgen, waar Jota klaarstond: 4-2. Na een tweede drinkpauze was het tijd voor de apotheose van wat nu al een heuse EK-klassieker is. Renato Sanches pegelde de bal van zo'n twintig meter de bal op de paal. Kort nadat Leon Goretzka dicht bij de 2-5 was bracht Portugal onder meer nog André Silva. De Duitsers slaagden er echter in om het duel zonder verdere schade uit te spelen, waarmee een spectaculaire en zeer belangrijke zege werd geboekt.

Die Mannschaft pakt zijn eerste punten van dit EK en staat nu tweede in poule F, achter Frankrijk. De Portugezen blijven ook steken op drie punten en Hongarije heeft één punt. Duitsland neemt het nog op tegen de Hongaren, terwijl voor Portugal nu een clash met Les Bleus wacht.