Argentinië en Messi rekenen af met Uruguay en Suarez

19-06-2021 12:00

Argentinië heeft zaterdagnacht haar tweede duel op de Copa América weten te winnen. Uruguay werd met 1-0 verslagen. Ajax-spelers Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez maakten geen speelminuten. Chili heeft Bolivia verslagen.

Argentinië - Uruguay 1-0
Waar Tagliafico tegen Chili nog op een basisplek kon rekenen, moest de linksback het tegen Uruguay doen met een plekje op de bank. Ajax-verdediger Martínez moest zelfs vanaf de tribune toezien hoe zijn ploeggenoten in actie kwamen in het tweede groepsduel. Het treffen tussen Argentinië en Uruguay was ook een weerzien tussen boezemvrienden Lionel Messi en Luis Suárez, die allebei wél in de basis stonden.

Na dik tien minuten was het al raak voor Argentinië, dat op dat moment al een aantal goede kansen op de openingstreffer had gekregen. Na een voorzet van vedette Messi kopte Guido Rodríguez via de paal raak: 1-0. Waar de Argentijnen in de eerste helft gevaarlijk waren, kreeg Uruguay in het tweede bedrijf wat kansjes om te scoren. Dat lukte de ploeg echter niet, waardoor de 1-0 stand gehandhaafd bleef. Argentinië heeft nu vier punten na twee duels, terwijl Uruguay na hun eerste Copa América-wedstrijd nog puntloos is.

Chili - Bolivia 1-0
Ook het treffen tussen Chili en Bolivia eindigde in 1-0. Ben Brereton maakte in de tiende minuut de enige goal van de wedstrijd, nadat Eduardo Vargas de bal adequaat veroverde op de helft van Bolivia. Chili kreeg later in de wedstrijd genoeg kansen om meer goals te maken, maar verzuimde om dat te doen. Desondanks winnen de Chilenen dus hun tweede groepswedstrijd, waardoor ze nu op vier punten staan. Bolivia heeft na evenveel gespeelde wedstrijden nog nul punten.