Antwerp troefde grotere clubs af in strijd om Engels: Niet voor status gekozen

Antwerp troefde "grotere clubs" af in strijd om Engels: "Niet voor status gekozen"

19-06-2021 11:47
8

Tussen alle EK-gekte door pakte Royal Antwerp FC vrijdag straf uit op de zomerse transfermarkt. Naast Jelle Bataille (en eerder Michael Frey) tekende ook Björn Engels een contract op de Bosuil. Iemand rechtstreeks wegplukken uit de Premier League, voor een Belgische club is het niet alledaags, beseft ook Sven Jacques.

De algemeen manager van Antwerp geeft aan dat de strijd om Engels erg zwaar was. Zowel in België als in het buitenland was er namelijk flink wat interesse. Daar zaten ook "grotere clubs" tussen dan The Great Old, verklapt Jacques. Toch voetbalt Engels straks in Deurne-Noord. "Björn heeft niet voor status of geld gekozen", klinkt het opgetogen in Het Nieuwsblad.

Naar eigen zeggen was Engels vooral overtuigd door het "totaalpakket" op de Bosuil. "Hij wil hier zijn carrière terug op de rails zetten", vertelt Jacques nog. Dat zal ook nodig zijn, want het voorbije seizoen was er eentje om snel te vergeten voor Engels. Twee jaar geleden legde Aston Villa nog tien miljoen euro op tafel voor de West-Vlaming. In zijn eerste seizoen in de Premier League deed hij het best aardig, tot blessureleed (niet voor het eerst) roet in het eten strooide.