Overzicht oefenwedstrijden: OHL en Beerschot winnen vlot, KAA Gent kent moeite

18-06-2021 21:03 Laatste update: 21:12

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn begonnen en er werden dan ook al een pak oefenwedstrijden afgewerkt. Ook op vrijdag werd er weer gevoetbald. VoetbalPrimeur.be brengt u een overzicht van de wedstrijden van de dag.

Oud-Heverlee Leuven – Olympia Wijgmaal (5-1)
Beginnen deed OHL met een oefenpartij tegen amateurploeg Olympia Wijgmaal. De thuisploeg was lange tijd baas op het veld, maar moest wachten op minuut veertig vooraleer er gevierd kon worden. Nsingi brak de ban en zag ploegmaat Allemeersch nog voor rust de 2-0 scoren.

Olympia Wijgmaal kon na rust via Robin nog voor een aansluitingstreffer zorgen, maar een hattrick van Thomas Henry zorgde voor de 5-1 eindstand.

OHL: Thamsatchanan (46‘ Ravet), Bese (46’Patris), Raemaekers (46’ Ngawa), Schingtienne (46’ De Norre), Ouedraogo (85’ Bese), Asante(46’ Maertens (76’ Vekemans) ), Keita, Ngingi (46’ Mercier), Vekemans (46’ Aguemon), Tahara (46’ Schrijvers), Allemeersch (46’ Henry)

Kontich – K. Beerschot V.A. (0-5)
Beerschot kende weinig moeite met Kontich en greep de thuisploeg meteen bij de nek. Beerschot kende verschillende kansen en na negentien minuten voetballen was het ook raak. Krekovic scoorde de 0-1 voor de Kielse Ratten. Net voor rust maakte Coulibaly er nog 0-2 van.

Ook na de pauze bleef Beerschot baas en wist Raphael Holzhauser vanop de stip de wedstrijd helemaal in het voordeel van de bezoekers te leggen. Hij zorgde uiteindelijk ook nog voor de 0-4, waarna Placca voor affluiten de 0-5 eindstand op het scorebord zette.

Dikkelvenne – KAA Gent (2-3)
KAA Gent begon tegen amateurploeg Dikkelvenne met onder andere Tissoudali, De Sart en Kums in de basis, maar kon geen beroep doen op spits Yaremchuk. Dat was er ook aan te zien tegen Dikkelvenne. De Buffalo's hadden wel het overwicht, maar slaagden er in de eerste helft niet in om ook tot een doelpunt te komen.

Na rust werden de Buffalo's ook verrast en zag het dikkelvenne vanop de stip op voorsprong komen. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van die voorsprong. Enkele minuten later bracht Van Daele de bordjes weer op gelijke hoogte. Vijf minuten daarna was het nieuweling Gianni Bruno die voor de 1-2 wist te zorgen.

KAA Gent eerste helft: Bolat, Oladoye, Godeau, Lagae, Castro-Montes, Kums, De Sart, Samoise Operi, Tissoudali en Hjulsager

KAA Gent tweede helft: Fortin, Nurio, Van Daele (78’ Cloots), Odjidja, Banse, Owusu, Chakvetadze, De Bruyn (78’ Salah), George (78’ Van Hauter), Van Den Bergh en Bruno

Na een eigen doelpunt van Pollet werd het ook nog 1-3. In de laatste tien minuten van de partij werd het uiteindelijk nog 2-3 na een doelpunt van Dikkelvenne-speler Mazouz.