'Liverpool ziet ook in Oostenrijks international mogelijke Wijnaldum-opvolger'

'Liverpool ziet ook in Oostenrijks international mogelijke Wijnaldum-opvolger'

18-06-2021 13:50
0

Liverpool heeft in navolging van Manchester United zijn oog laten vallen op Christoph Baumgartner. De Oostenrijkse international is op Anfield in beeld als vervanger van Georginio Wijnaldum, meldt Kicker.

De Oranje-international vertrekt transfervrij naar Paris Saint-Germain, waardoor The Reds de markt afspeuren naar een opvolger. Eerder schreven Duitse media al over de interesse van Jürgen Klopp in Florian Neuhaus, maar ook Baumgartner is in beeld. De 21-jarige middenvelder van Hoffenheim stond donderdag op het EK nog tegenover Wijnaldum. 

Baumgartner zal niet één-op-één de vervanger van de Nederlander zijn, schrijft Kicker. Daarvoor mist hij nog ervaring en ook haalt hij nog niet het niveau van Wijnaldum. Bovendien staat de Oostenrijker doorgaans wat 'hoger' op het veld dan de dynamische Wijnaldum. Klopp is desondanks gecharmeerd van de technische en creatieve middenvelder.

Liverpool zal wel diep in de buidel moeten tasten. Baumgartner verlengde in maart nog zijn contract bij Hoffenheim tot medio 2025. Daarin is vermoedelijk een transferclausule opgenomen van ruim dertig miljoen euro, maar die zal deze zomer nog niet geldig zijn. Het spreekt wel weer in het voordeel van de Engelsen dat de Bundesliga-club afhankelijk is van transferinkomsten.

Een deal voor Baumgartner, die begin dit jaar al in verband werd gebracht met United, zou Hoffenheim meer ruimte geven om de contracten van Andrej Kramaric en Florian Grillitsch te verlengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie