Defibrillatorverbod in Serie A: 'Betwijfel of we Eriksen nog gaan zien bij Inter'

Defibrillatorverbod in Serie A: 'Betwijfel of we Eriksen nog gaan zien bij Inter'

18-06-2021 12:25
3

Het is nog onduidelijk of Christian Eriksen na zijn hartaanval nog terugkeert op het veld, maar de kans is groot dat hij sowieso niet meer voor Internazionale zal spelen. Het is in de Serie A verboden om met een defibrillator te spelen.

Dat bevestigt Lucio Mos, voorzitter van de Italiaanse Vereniging voor Sportcardiologie. "Er zijn dingen die zelfs aan de meest nauwkeurige controles kunnen ontsnappen, ook omdat onderzoeken periodiek plaatsvinden, dus een probleem van dit type kan ontstaan tussen de ene controle en de andere", zegt hij tegen Radio Punto Nuovo.

"De Italiaanse regelgeving is de strengste ter wereld en dit is dan ook de reden waarom het aantal plotselinge sterfgevallen tijdens fysieke activiteit een stuk lager is dan in andere landen. De protocollen zijn erg streng, dus het lijkt me uitgesloten dat we Eriksen terug gaan zien in de Italiaanse competitie", aldus Mos.

Eriksen kreeg zaterdag tijdens het EK-duel van Denemarken met Finland een hartstilstand. Adequaat ingrijpen van aanvoerder Simon Kjaer en de medische staf voorkwam erger. De middenvelder maakt het naar omstandigheden goed.