'UEFA legt bom onder halve finales en finale EK: mogelijk niet op Wembley'

'UEFA legt bom onder halve finales en finale EK: mogelijk niet op Wembley'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 10:45vr 18-06-2021 om 10:45

De kans bestaat dat Wembley de organisatie van de halve finale én finale van het EK uit handen moet geven, melden Engelse media. De UEFA denkt aan Boedapest als vervangende speelstad.

Engelse media, waaronder The Times en ESPN, schrijven vrijdagochtend dat de UEFA dreigt de finale en halve finale van het EK naar Boedapest te verhuizen als de Britten de quarantaineregels niet versoepelen voor supporters die vanuit het buitenland willen komen.

Op dit moment wordt in het Britse parlement gedebatteerd over een quarantainevrijstelling voor UEFA-officials, VIP's, sponsoren en uitzendgemachtigden. Als het aan de UEFA ligt, worden de fans toegevoegd aan dat rijtje met uitzonderingen.

De halve finales staan voor 6 en 7 juli op het programma, op 11 juli is de EK-finale. De UEFA ziet de mogelijkheid om de wedstrijden te verplaatsen naar Boedapest als een extreme maatregel. Eerst worden nog alle opties voor Wembley onderzocht.

De Puskás Arena van Boedapest mag van de Hongaarse regering compleet gevuld worden met toeschouwers. Dat was al het geval tijdens de groepswedstrijd tussen Hongarije en Portugal (0-3). Het Nederlands elftal speelt op 27 juni de achtste finale in Boedapest.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws