UPDATE: Benfica is duidelijk, Vertonghen trekt niet naar Genk of Antwerp

UPDATE: Benfica is duidelijk, Vertonghen trekt niet naar Genk of Antwerp

18-06-2021 10:10 Laatste update: 20:22
37

Het Portugese Record meldt dat KRC Genk en Royal Antwerp FC in gesprek zijn om Jan Vertonghen binnen te halen. Momenteel speelt de vice-aanvoerder van de Rode Duivels bij het Portugese Benfica.

De Portugese bron laat weten dat zowel Antwerp als KRC Genk Vertonghen willen inlijven. Beide clubs zouden ook al contact hebben opgenomen met Benfica om een mogelijke transfer te bespreken. Vertonghen speelt sinds vorige zomer bij de Portugese topclub.

De 34-jarige centrale verdediger heeft nog een contract tot juni 2023 bij Benfica en Vertonghen heeft een marktwaarde van zo’n zes miljoen euro. Het is nog maar de vraag wat de financiële eisen zullen zijn voor de Rode Duivel. In het verleden speelde Vertonghen bij Ajax en Tottenham.

Update: Volgens Royal Antwerp FC is de komst van Vertonghen naar de Bosuil helemaal niet aan de orde. Dat liet de club weten aan Mich Vergauwen van Het Laatste Nieuws

Update: Op de officiële website spreekt Benfica duidelijke taal na de geruchten over Vertonghen: de Rode Duivel blijft ook volgend seizoen gewoon voor de Portugese club spelen. Volgens Benfica is er dan ook helemaal geen sprake van een vertrek van Vertonghen richting KRC Genk of Royal Antwerp FC.