Breaking news

Antwerp is niet klaar op transfermarkt: 'Transferoffensief nog op komst'

De Ligt na blessure op veld: 'Als je het zegt dan schaam je je er een beetje voor'

De Ligt na blessure op veld: 'Als je het zegt dan schaam je je er een beetje voor'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 10:26vr 18-06-2021 om 10:26

Matthijs de Ligt heeft de zorgen weggenomen, nadat hij tegen Oostenrijk met een krampaanval naar de grond ging. Hij voelt zich goed en kijkt met een prima gevoel terug op de wedstrijd, waarin Oranje redelijk vaak de lange bal hanteerde.

"Het was wat kramp. Als je het zegt dan schaam je je er een beetje voor", lacht De Ligt in gesprek met de NOS. "De laatste wedstrijd voor mij is volgens mij zestien dagen geleden, tegen Schotland. Verder heb ik niet veel kunnen doen om de lies niet te belasten. Ik heb vier dagen weer wat kunnen trainen, maar dat doe je niet te hard omdat de jongen moeten rusten na de vorige wedstrijd."

Het stond verdedigend prima tegen Oostenrijk, aldus De Ligt. "Ik heb mijn best gedaan. Ik had het gevoel dat het goed in elkaar zat. Als ik er niet was, dan was Stefan of Daley er wel. We hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd, volwassen. Verdedigend weinig weggeven en zelf meer gecreëerd."

Het 5-3-2-systeem voelt goed, zo geeft De Ligt toe. In de voorbereiding op het EK was dat wel anders. "Als het lukt is het geweldig. Toen hadden we er drie dagen op getraind en ging het minder. Dag voor dag trainden we het, het loopt nu veel beter. Tegenstanders hebben moeite om tegen ons te spelen. Vandaag hebben we best vaak de lange bal gehanteerd. Als Ajax-speler voelt dat toch raar, maar het is toernooivoetbal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws