Bondscoach Denemarken looft zijn spelers: 'De emoties omgezet in prestaties'

Bondscoach Denemarken looft zijn spelers: 'De emoties omgezet in prestaties'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 22:40do 17-06-2021 om 22:40

Kasper Hjulmand, de bondscoach van Denemarken, is trots op zijn spelers. Zijn ploeg speelde meer dan prima mee tegen België, nadat Christian Eriksen tijdens de eerste wedstrijd tegen Finland met een hartstilstand naar de grond ging.

"Dit is een geweldige prestatie van de spelers", laat Hjulmand na de wedstrijd weten in gesprek met Viaplay. "We hadden deze wedstrijd kunnen winnen, terwijl ze een paar dagen geleden een van hun beste vrienden voor hun leven zagen vechten. Dit is fantastisch."

Sommige personen stelden dat Denemarken zijn koffers had moeten pakken na de tragische Eriksen-gebeurtenissen, maar daar wil de selectie niets van weten. "We hebben de emoties omgezet in prestaties. De spelers durfden te zeggen hoe ze zich voelden", aldus Hjulmand. "Sommigen mensen hebben gezegd dat we moesten inpakken, maar we zitten nog in het toernooi en leven in het heden. De spelers concentreren zich op de wedstrijd met Christian in hun gedachten."

De gebeurtenis maakte een onuitwisbare indruk op de selectie van Denemarken. "Het was intens. Gelukkig hielp het voetbal voor de nodige afleiding. Zonder de steun van het land was het misschien niet mogelijk geweest om te spelen. Het gaf ons energie en moraal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws