Vertonghen en Lukaku winden er geen doekjes om: 'Eerste helft dramatisch'

Vertonghen en Lukaku winden er geen doekjes om: 'Eerste helft dramatisch'

17-06-2021 20:44
4

Onze Rode Duivels zijn na een slechte eerste helft met de schrik vrijgekomen tegen Denemarken. Het stond 1-0 na 45 minuten voetballen, maar werd uiteindelijk nog 1-2. Romelu Lukaku en Jan Vertonghen weten dat het niet goed was.

"Het was veel te weinig", begon Vertonghen bij Sporza. "Zowel verdedigend als aanvallend. Of het schrikken was? Goh, we wisten dat Denemarken een heel sterk elftal is. Dat hadden we al gemerkt in vorige confrontaties. Ze speelden nu ook een ander systeem en waren heel enthousiast. Daar hadden we het moeilijk mee. We hebben er te weinig tegenover gezet in de eerste helft. Tactisch waren we niet verrast, maar het was wel aanpassen voor de defensie", klonk het.

Ook Romelu Lukaku besefte dat het beter moest na de eerste helft. "We waren gewoon dramatisch in de eerste helft, je moet het zeggen zoals het is", gaf hij duidelijk aan." We konden geen ballen bijhouden", klonk het. Het was alvast een flinke verrassing voor de Rode Duivels, of toch niet? "Een wake-upcall zou ik het niet noemen, want we zijn niet verloren. Maar het was wel test om te zien waar we staan, en die test hebben we doorstaan", aldus Lukaku.