Uitblinker De Bruyne gaat de hele wereld rond: 'Een masterclass!'

Uitblinker De Bruyne gaat de hele wereld rond: 'Een masterclass!'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 20:15do 17-06-2021 om 20:15

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021 om 11:15vr 18-06-2021 om 11:15

Na een moeilijke eerste helft zijn de Rode Duivels er donderdag toch nog in geslaagd de overwinning te pakken tegen Denemarken. Het werd 1-2 na een sterke invalbeurt van Kevin De Bruyne. In het buitenland kreeg hij dan ook enkel maar verdiende lof.

Onze Rode Duivels hadden het moeilijk in de eerste helft, maar daar kwam in de tweede helft verandering in na de inbreng van De Bruyne. De middenvelder was goed voor de assist bij het eerste doelpunt en wist het tweede doelpunt zelf te scoren. Het leverde hem ook flink wat lof op.

De Bruyne mag dan wel nog maar 45 minuten gespeeld hebben op dit toernooi, voor journalist Jurrian van Wessem was het duidelijk: 'De Bruyne en Romelu Lukaku zijn de beste spelers van dit toernooi tot nu toe', schreef hij op Twitter.

Ook de Spanjaard Gabilondo van AS zag De Bruyne overtuigen. 'Er is een man genaamd Kevin De Bruyne die naar het EK is vertrokken om de Ballon d'Or te winnen. Zijn inbreng veranderde België compleet', klonk het lovend.

Bij Voetbal International zag men de middenvelder ook overtuigen. 'Geweldenaar De Bruyne overklast Denen', kopte men. 'Kevin De Bruyne werd als invaller de uitblinker in Kopenhagen. Met De Bruyne binnen de lijnen veranderde de wedstrijd. De sterspeler van Manchester City dicteerde het spel en verhoogde het tempo bij België', schreef het Nederlandse medium.

Ook Footmercato zag De Bruyne uitblinken. 'De Rode Duivels verslaan Denemarken dankzij De Bruyne', klonk het. 'De kwaliteit van De Bruyne zorgde voor het verschil', schreef de Engelse journalist Keith Costigan. 'België was niet op zijn best, maar met spelers zoals De Bruyne heb je altijd een kans.'

Verder was de Nederlandse NOS ook bijzonder lovend voor onze landgenoot en sprak het van een 'masterclass van De Bruyne'. 'Hij speelde zonder masker, nadat hij in de finale van de Champions League een gebroken neus en oogkas had opgelopen. Maar de grote ster van de Belgen bewaarde zijn lach voor later', aldus de Nederlandse omroep. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws