OFFICIEEL: Vukovic (ex-KRC Genk) vindt nieuwe club en trekt naar NEC

OFFICIEEL: Vukovic (ex-KRC Genk) vindt nieuwe club en trekt naar NEC

Danny Vukovic is speler van NEC. De keeper uit Australië, die de afgelopen vier jaar voor KRC Genk speelde, tekent voor twee seizoenen in Nijmegen en heeft een optie voor nog een jaar in zijn contract staan.

Dat maakte NEC Nijmegen bekend via de officiële kanalen. Normaal gesproken zal de goalie eerste keus worden onder de lat, hoewel NEC ook nog in gesprek is met Mattijs Branderhorst. Die doelman was het tweede deel van het afgelopen seizoen de vaste man in het Nijmeegse doel en was derhalve onderdeel van het team dat de Keuken Kampioen Play-offs won. Vukovic zal met hem en met jeugdkeeper Robin Roefs de concurrentiestrijd aan moeten gaan.

Vukovic liet drie maanden geleden zijn contract bij KRC Genk ontbinden, zodat hij in Australië zijn hoogzwangere vrouw kon bijstaan. Hij schoof de bevestigde interesse uit Nijmegen op de lange baan, maar inmiddels heeft hij dus toch een akkoord bereikt met de Nederlandse club.

Nieuw hoofdstuk
"NEC is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière", begint Vukovic op de clubwebsite. "Nijmegen is een ontzettend mooie stad en het verhaal van de club sprak me aan. Daarnaast kan ik met mijn ervaring een waardevolle toevoeging zijn voor de talentvolle spelers binnen de selectie. (...) De komende seizoenen moeten we laten zien dat N.E.C. thuishoort in de Eredivisie."

NEC was al voor de play-offs om promotie in gesprek met Vukovic. "In onze zoektocht naar een juiste afstemming tussen jong talent en ervaren krachten, kwamen we bij Danny Vukovic uit", vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "We zijn erg blij met zijn komst. "

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie