Doelpuntenmaker Yaremchuk helpt Oekraïne aan eerste zege op het EK

17-06-2021 17:00 Laatste update: 17:03

Oekraïne heeft goede papieren voor het bereiken van achtste finales op het EK. Noord-Macedonië een maatje te klein voor de ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko en KAA Gent speler Roman Yaremchuk, die het tweede doelpunt wist te scoren in de 2-1 overwinning.

Vier dagen na de spectaculaire nederlaag tegen het Nederlands elftal (3-2) maakte de ploeg van Shevchenko een goede indruk in de eerste helft. Het resulteerde in doelpunten van Andriy Yarmolenko en Roman Yaremchuk (KAA Gent). De Oekraïense aanvallers waren ook trefzeker tegen Oranje.

Na rust werd het toch weer spannend: Goran Pandev versierd een strafschop en die werd in twee instanties benut door Egzjan Alioski. Ook aan de andere kant was er een strafschop, maar ook Ruslan Malinovsky faalde. Daardoor zijn er nu vier van vijf penalty's op dit EK gemist. Alleen Cristiano Ronaldo hield het hoofd koel.