De Roover (36) over Rode Duivels: Hij heeft zich geweldig ontwikkeld

De Roover (36) over Rode Duivels: "Hij heeft zich geweldig ontwikkeld"

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 13:30do 17-06-2021 om 13:30

Laatste update: donderdag 17 juni 2021 om 13:39do 17-06-2021 om 13:39

Het EK is momenteel in volle gang, en dus volgt ook Sepp De Roover (36) met veel aandacht. De Roover heeft zelf twee caps en is nog altijd een grote supporter van onze Rode Duivels.

Grote belofte
De Roover was lange een grote belofte op de rechtsachter, maar kwam helaas slechts twee keer in actie bij de Rode Duivels. 

"Er had best wel meer ingezeten", geeft De Roover aan bij VoetbalPrimeur.be. "In 2008 heb ik de Olympische Spelen gespeeld met veel jongens die nu nog meedoen. In het jaar daarna heb ik dan twee A-interlands gespeeld. Een week na die tweede interland heb ik dan in de linkerknie alles afgescheurd wat erin zat. Had ik toen fit gebleven, dan denk ik dat het een stuk meer was geweest. Maar dat kan je natuurlijk niet voorspellen." 

Beste spits en beste keeper
Voor dit EK ziet De Roover het best positief in. "Of we favoriet zijn? Dat is misschien een groot woord, want op het EK ligt het niveau altijd hoog. Als je Frankrijk of Italië ziet spelen, zijn dat ook kanshebbers. Maar de Belgen kunnen hun voet ernaast zetten. Dan kan je al ver geraken en het toernooi ook winnen."

Natuurlijk zal veel afhangen van de sterspelers. "Romelu Lukaku is momenteel heel belangrijk, hij heeft zich geweldig ontwikkeld ten opzichte van een paar jaar geleden. Als je een goeie spits hebt en een goeie keeper, dan kan je ver geraken. Dat hebben wij momenteel. Het is ons voordeel op de concurrentie dat Lukaku momenteel in topvorm zit."

Sales management
De Roover stopte in 2015 al met profvoetbal, maar viel zeker niet in een zwart gat. "Ik ben nu sales manager bij Jaguar en Land Rover in Herentals. Ik doe dat absoluut graag, want ik ben altijd bezig geweest met auto's. Verder ben ik ook bezig met mijn trainersdiploma en train ik Wezel Sport in Eerste Provinciale. Het werk als sales manager en het managen van een groep, dat heeft veel parallellen. Ik leer uit allebei heel veel."

Een carrière als proftrainer zou De Roover niet weigeren. "Op termijn is er wel een kans dat ik profcoach word. Maar het is een competitieve wereld en je moet een beetje geluk hebben. Je moet op het juiste moment de juiste kans krijgen, maar het zou best kunnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws