Nmecha vind ik middelmatig, Dost heb ik niet gezien tegen Antwerp

"Nmecha vind ik middelmatig, Dost heb ik niet gezien tegen Antwerp"

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 12:15do 17-06-2021 om 12:15

Emile Mpenza (42) was jarenlang een gevreesde aanvaller, maar komt nu aan de kost als beloftencoach bij Antwerp. Mpenza vraagt zich wel af waar de goede spitsen zitten. Het niveau in de Jupiler Pro League valt voor hem tegen.

"Vandaag is het moeilijk om mijn type terug te vinden", zucht hij bij Het Nieuwsblad. "Iedereen wil spelen als Messi. Ik zie het genoeg bij jeugdspelers. Ze willen niet meer afzien. Aanvallers willen bijna allemaal de bal in de voeten krijgen. Maar dan moet je hem controleren, draaien, dribbelen én versnellen. Dat zijn vier acties. Terwijl een spits in de ruimtes moet willen lopen. Dat is eenvoudiger. Die opoffering zie je steeds minder."

Mpenza zoekt met een vergrootglas naar sterke aanvallers. "Waar in België zie je nog goeie spitsen? Onuachu. Mbokani is klasse. Nmecha vind ik middelmatig, toch afgemeten aan de aanvallers die Anderlecht in het verleden had. Club heeft ook geen Daniel Amokachi meer. Bas Dost heb ik niet gezien in de matchen tegen Antwerp."

Zelf wist Mpenza de goal in ieder geval staan. In 367 profwedstrijden scoorde hij 134 goals. Bij de Rode Duivels heeft hij 19 doelpunten op zijn naam staan. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws