Lukaku oogst lof: Dat zijn bizarre statistieken, ik ben trots op hem

Lukaku oogst lof: "Dat zijn bizarre statistieken, ik ben trots op hem"

17-06-2021 11:39

Memphis Depay bewondert Romelu Lukaku. De Rode Duivel begon het EK afgelopen weekend met twee goals tegen Rusland (3-0) en is dé favoriet om de topscorerstitel te winnen, ziet de Oranje-international.

Memphis en Lukaku zijn bevriend en delen een turbulent verleden bij Manchester United. Inmiddels zijn de twee aanvallers op topniveau. "Hij scoort zonder dat het ook maar een beetje moeite kost", zegt Memphis over Lukaku na een vraag van een Belgische journalist op de persconferentie in Zeist.

"Ik ken Romelu heel goed, ik sprak hem een dag voordat hij moest spelen", vervolgt Memphis. "We hebben een goede band. Ik speel sinds de jeugd tegen hem. Bij Manchester United vond ik ook dat hij het goed deed. Volgens mij hoefde hij daar niet weg, maar wilde hij zelf weg."

"Hij heeft het laten zien, hoe hij het oppakt bij Inter", verwijst Memphis naar de Scudetto met Inter. "Hij heeft ze kampioen gemaakt. En hoe hij nu België weer draagt... Volgens mij is hij recordhouder met het aantal goals (62, red.). Dat zijn bizarre statistieken en ik ben heel trots op hem."