UPDATE: ‘Italiaanse interesse voor OHL-aanvaller Thomas Henry’

UPDATE: ‘Italiaanse interesse voor OHL-aanvaller Thomas Henry’

17-06-2021 07:44 Laatste update: 04-08-2021 15:45

OHL wrijft zich in de handen met Thomas Henry. De topscorer van de Leuvense club is gewild en volgens Het Nieuwsblad heeft het Engelse Swansea maar liefst bijna zes miljoen euro over voor de aanvaller.

De duurste uitgaande transfer ooit bij OHL is Jordan Remacle die in 2012 voor 815.000 euro naar KAA Gent ging. Het record kan aldus verpletterd worden met de transfer van Henry. De spits zelf heeft al aangegeven klaar te zijn voor een stap hogerop.

Swansea zou zo’n vijf miljoen pond overhebben: 5,82 miljoen euro. Er is nog geen overeenkomst, maar de Engelse club uit de Championship lonkt al een tijdje naar Henry. De interesse wordt ook concreter. Henry hoopt overigens dat er nog iets interessanter uit de bus komt.

Afgelopen seizoen scoorde Henry 21 keer en gaf hij daarbovenop zeven assists. De aanvaller is ambitieus en hoopt op een club op het hoogste niveau of zelfs een club dat Europees speelt. Swansea is echter een goed plan B.

Update: Journalist Sacha Tavolieri meldt dat er veel aanbiedingen zijn uit Italië, Turkije en de Engelse Championship voor Thomas Henry. Uit die laatste competitie wil Swansea zes miljoen euro op tafel leggen, maar OHL blijft alle aanbiedingen weigeren waardoor de situatie complex begint te worden.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat de komst van Kaveh Rezaei het teken is dat Thomas Henry OHL snel zal verlaten. De aanvaller wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer, maar OHL wil de jackpot. Nu wordt Venezia genoemd, de promovendus waar Daan Heymans speelt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s