Breaking news

'Antwerp plant nog transferoffensief, de meest ronkende namen in aantocht'

Priske: De match enkele dagen uitstellen was enige goeie keuze geweest

Priske: "De match enkele dagen uitstellen was enige goeie keuze geweest"

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 21:00wo 16-06-2021 om 21:00

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 21:19wo 16-06-2021 om 21:19

Of Denemarken zich zal kunnen opladen voor de wedstrijd van donderdag tegen België is de grote hamvraag na de hartstilstand van Christian Eriksen. Met een 0-1-nederlaag op zak verschijnen de Denen met een lage moraal en een serieuze emotionele bagage aan de aftrap. Dat weet ook Antwerp-coach Brian Priske die wel gelooft in de kwaliteiten van Denemarken.

De beelden van Christian Eriksen die op het veld gereanimeerd moet worden, zijn in het collectief geheugen van voetbalminnend Europa gegrift. Voor de Denen kwam het voorval natuurlijk als een enorme klap en na de nederlaag tegen Finland, moeten ze hun eerste punten zien te pakken tegen België. Geen evidente opdracht, zo weet ook Brian Priske.

Voetbal is even relatief
In Het Nieuwsblad laat Priske optekenen dat de situatie met Eriksen het tornooi van Denemarken verandert. "De Grote emoties wijzigen de mindset van Denemarken. Voetbal is even relatief", aldus de trainer van Royal Antwerp FC. Priske voegt eraan toe dat hij bij Eriksen hetzelfde gevoel kreeg als indertijd bij de dood van François Sterchele. 

Speler moesten niet beslissen
Priske is ervan overtuigd dat de wedstrijd tegen Finland niet hernomen had mogen worden. Hij vindt dat de spelers die beslissing niet moesten nemen. "Die beslissing had genomen moeten worden door mensen die minder emotioneel betrokken waren", zo stelt de Deense Antwerp-coach. 

Hij blikt ook nog vooruit op de wedstrijd van donderdag tegen België en weet natuurlijk dat de Deense ploeg minder kwaliteit heeft dan de Rode Duivels. "Fysiek zijn al die jongens top. Alleen is de vraag hoe ze mentaal gaan reageren." Tot slot voegt Priske eraan toe dat Denemarken moet winnen om zich nog te kwalificeren voor de volgende ronde. Dat wordt volgens hem geen evidente opdracht tegen de mannen van Roberto Martinez.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws