Thorup: Tot het uitvallen van Eriksen was de ambitie om halve finales te halen

Thorup: "Tot het uitvallen van Eriksen was de ambitie om halve finales te halen"

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 18:00wo 16-06-2021 om 18:00

De Rode Duivels kunnen met een zege tegen Denemarken zich al kwalificeren voor de knock-out ronde. Een ambitie die de Denen voor aanvang van het tornooi ook hadden. Jess Thorup laat zich uit over de sterkte van het Deense elftal.

Net als ons land kennen de Denen een gouden generatie. De ambities waren dan ook ontzettend hoog, tot het jammerlijke voorval met Christian Eriksen alles in perspectief plaatste. "Tot het uitvallen van Eriksen geloofde ik echt dat we de halve finales konden halen", vertelt Thorup daarover in Sport/Voetbalmagazine.

Toch wil Throup niet gezegd hebben dat er na het uitvallen van de aanvoerder niets meer overblijft van het Deense elftal. "Eriksen is een sleutelfiguur maar we hebben natuurlijk ook een uitstekende keeper, een solide verdediging en een sterk middenveld", vervolgt de ex-coach van Genk en Gent.

"Bijna de voltallige kern bestaat uit spelers met ervaring die voor grote Europese clubs spelen. De afgelopen drie jaar hebben ze ook amper wedstrijden verloren waardoor er toch een echte winnaarsmentaliteit in de groep is geslopen. Ik heb internationals horen zeggen dat dit het beste nationale team is waarin ze ooit hebben gespeeld", aldus Thorup.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie jij de Denen de volgende ronde halen?

Ja
41%
Nee
59%
(221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws