Verschaeren en Verbeke opgetogen met verdere samenwerking: Logische beslissing

Verschaeren en Verbeke opgetogen met verdere samenwerking: "Logische beslissing"

16-06-2021 16:43
3

Na enkele weken nagelbijten hebben RSC Anderlecht en Yari Verschaeren elkaar dan toch gevonden. Woensdagmiddag maakte de Belgische recordkampioen bekend dat haar jeugdproduct zijn contract heeft opengebroken tot medio 2024. Dat leidt tot tevredenheid in beide kampen.

Op de website van Anderlecht krijgt Verschaeren de kans om te reageren op het nieuws. Hij geeft in de eerste plaats aan "ontzettend blij" te zijn, aangezien onze landgenoot al sinds zijn kinderjaren verbonden is aan de Brusselaars. "Voor mij is het dan ook een logische beslissing om tot 2024 in paars-wit te spelen", klinkt het.

Daar kan sportief directeur Peter Verbeke zich enkel in vinden. "Zijn potentieel is groot en hij kan een sleutelrol vervullen voor ons het komende seizoen", vertelt hij. Verbeke wijst ook op de recente blessures die Verschaeren opgelopen heeft, waardoor hij misschien een beetje is blijven stilstaan in zijn ontwikkeling. Het doel is om hem weer een stap voorwaarts te laten zetten.

Verschaeren kwam afgelopen seizoen 'slechts' tot 22 competitiewedstrijden voor Anderlecht, mede vanwege een inactiviteit rond de jaarwisseling. Op het vlak van efficiëntie liet hij wel enige progressie optekenen. De middenvelder was goed voor zes doelpunten.