OFFICIEEL: Eupen stelt assistent van Kramer voor, ex-speler met link in Anderlecht

OFFICIEEL: Eupen stelt assistent van Kramer voor, ex-speler met link in Anderlecht

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 15:25wo 16-06-2021 om 15:25

KAS Eupen slaat deze zomer een volledig nieuw pad in. Hoofdcoach Beñat San José werd al bedankt voor bewezen diensten en vervangen door de Duitser Stefan Kramer. Die krijgt er nu een assistent bij die in ons land nog een belletje zal doen rinkelen: Kristoffer Andersen

Eupen is verheugd om haar kersverse T2 voor te stellen via de officiële kanalen. Andersen gaat Kramer, die nog nooit op het hoogste niveau een ploeg onder zijn hoede had, met raad en daad bijstaan. Nochtans heeft die zelf ook niet al te ervaring in zijn rol. Wat wel in zijn voordeel spreekt, is dat hij de Belgische competitie kent.

Andersen begon zijn profcarrière namelijk bij ... Eupen. Nadien kwam hij ook nog uit voor FC Brussels, waarmee hij ruim twintig wedstrijden in Eerste Klasse afwerkte. Nadien koos de middenvelder voor een parcours doorheen de lagere reeksen van het Duitse voetbal, waar hij Kramer leren kennen heeft. In 2019 hing hij zijn schoenen aan de haak. 

Nu zet Andersen dus zijn eerste pasjes als assistent in het Belgische voetbal. Overigens kunnen ook de supporters van RSC Anderlecht hem kennen, want in zijn jeugd kwam de Deense Belg uit voor de recordkampioen. Dat had alles te maken met zijn vader. Henrik Andersen voetbalde in die periode namelijk voor het A-elftal van paars-wit. Toen vaderlief naar 1FC. Köln verkaste, moest ook zijn zoon afscheid nemen van Brussel. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws