Arnautovic krijgt schorsing en kan groepswedstrijd tegen Oranje vergeten

Arnautovic krijgt schorsing en kan groepswedstrijd tegen Oranje vergeten

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 14:36wo 16-06-2021 om 14:36

Het Nederlands elftal hoeft zich donderdag niet druk te maken om Marko Arnautovic. De Oostenrijkse aanvaller is geschorst voor zijn opmerkelijke tirade tijdens het eerste groepsduel met Noord-Macedonië.

Arnautovic tekende in de slotfase voor de 3-1 en ontstak vervolgens in woede. Daarbij beledigde hij tegenstander Egzjan Alioski, oordeelt de UEFA. De Europese voetbalbond heeft Arnautovic een schorsing van één wedstrijd opgelegd, waardoor hij de wedstrijd tegen het Nederlands elftal mist.

De uitbarsting van Arnautovic zou racistisch van aard zijn geweest. De bij FC Twente opgeleide aanvaller heeft Servische roots en probeerde zijn van origine Albanese tegenstander Alioski te vernederen. Meteen na afloop rookten de twee de vredespijp. "Ik ben geen racist en dat zal ik ooit nooit zijn", verweerde Arnautovic zich ook nog.

Het incident doet denken aan de eveneens politiek beladen WK-wedstrijd Zwitserland-Servië uit 2018. Xherdan Shaqiri en Granit Xhaka – die ook Albanese roots hebben – beeldden toen de adelaar uit, die op de vlag van Albanië staat. Het leverde beiden een geldboete, maar géén schorsing tijdens het toernooi op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Terecht?

Ja
41%
Nee
59%
(46 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws