Peeters over kansen Rode Duivels: “Nu en volgend WK moeten we iets pakken”

Peeters over kansen Rode Duivels: “Nu en volgend WK moeten we iets pakken”

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 14:50wo 16-06-2021 om 14:50

De Rode Duivels zijn het EK goed gestart met een 3-0 overwinning tegen Rusland. Bob Peeters laat zich tegenover Sport/Voetbalmagazine uit over de lichting Rode Duivels en hun kansen.

Thibaut Courtois en Romelu Lukaku zijn enorm belangrijk. “Ik zeg altijd dat als je over een goede keeper en een sterke spits beschikt, je heel ver kan geraken. ( grijnst) En let op: het is nu ook niet zo dat de rest pannenkoeken zijn. We beschikken bij de Rode Duivels momenteel over een heel goede lichting. Maar in een verdere fase van een toernooi heb je tegen de echte toppers de sleutelfiguren nodig.”

Peeters gelooft ook nog in Eden Hazard. “Iedereen heeft tegenwoordig schrik van Lukaku, door de bloedvorm waarin hij verkeert. Alleen moeten we er voor waken dat niet alles in zijn nek terecht komt. Ik hoop vooral dat Lieven Maesschalck het probleem rond Hazard, toch duidelijk op de sukkel, kan oplossen en hem weer zijn oude niveau doet halen. Want een goede Eden blijft superbelangrijk.”

Met Jeremy Doku toont bondscoach Roberto Martinez ook dat een nieuwe lichting geselecteerd kan worden. “Dat Roberto Martínez er wat jonge wolven bij haalde, juich ik toe; het zorgt voor wat verfrissing. Er loopt zo veel kwaliteit rond: nu en volgend jaar bij het WK kunnen of moeten we iets pakken met die lichting”, aldus Peeters.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Peeters hier gelijk?

Ja
81%
Nee
19%
(64 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws