Tielemans over ambitieuze Doku: ‘Iedereen wil de plaats van de ander innemen’

Tielemans over ambitieuze Doku: ‘Iedereen wil de plaats van de ander innemen’

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 12:36wo 16-06-2021 om 12:36

Jeremy Doku liet eerder al weten dit EK te willen doorbreken en een echte optie te willen zijn voor bondscoach Roberto Martinez. Youri Tielemans is niet verbaasd en spreekt tegenover Sport/Voetbalmagazine over Doku.

Doku is nog maar 19 jaar, maar razend ambitieus. “Jeremy is een slimme jongen, hij kent zijn plaats. Hij is al sinds september bij ons en hij weet hoe de groep functioneert. Ook anderen hadden op die manier kunnen spreken.”

Er is veel concurrentie bij de Rode Duivels. “Dat is het handelsmerk van een groep waarin iedereen elkaar respecteert, maar waarin ook iedereen de plaats van de ander wil innemen. En uiteraard heeft ook hij steeds meer zin om zijn steentje bij te dragen.”

Doku heeft al enkele keren getoond een wapen te kunnen zijn voor de Belgische nationale ploeg. “Hij heeft op training bewezen dat hij de kwaliteiten heeft en hij heeft die bevestigd in de wedstrijden, dus is het normaal dat hij nu graag een stap vooruit zou zetten op dit EK.”

Basis?
Nu is de vraag of Doku klaar is voor een basisplaats op een groot tornooi. “Hij zou dat aankunnen, ja. En het is wat hij wil. Het is ook wat ik de ploeg toewens, want als Jeremy in vorm is, weten we dat hij met zijn kwaliteiten de ploeg iets kan bijbrengen. Het is een speler die eender welke ploeg kan pijn doen. Een speler die eender welke verdediger uit evenwicht kan brengen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Doku klaar voor een basisplaats?

Ja
80%
Nee
20%
(118 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws