'Opvallende Atlético-move: kind van de club moet plaatsmaken voor De Paul'

'Opvallende Atlético-move: kind van de club moet plaatsmaken voor De Paul'

16-06-2021 13:26
1

Atlético Madrid gaat zich versterken met Rodrigo de Paul. De 27-jarige Argentijn komt over van Udinese, weten transferexperts Gianluca Di Marzio en Fabrizio Romano. Dat heeft gevolgen voor de toekomst van kind van de club Saúl.

De 26-jarige Spaanse middenvelder, die geen deel uitmaakt van de EK-selectie van bondscoach Luis Enrique, werd in het verleden in verband gebracht met clubs als Manchester United en Bayern München. Atlético wilde Saúl echter lange tijd niet laten gaan en leek in 2017 definitief een einde te maken aan alle transfergeruchten. Saúl verlengde zijn contract in het Wanda Metropolitano met liefst negen jaar, tot medio 2026.

Saúl was het afgelopen seizoen echter niet langer basisspeler in de ploeg van coach Diego Simeone. Hij speelde 33 duels in La Liga, waarvan 22 als basisspeler. Daarin was hij goed voor twee goals en één assist. De negentienvoudig international moet nu plaatsmaken voor De Paul. Hij ontving al meerdere aanbiedingen en vertrekt vermoedelijk in de komende weken, weet Romano.

Atlético heeft De Paul ondertussen zo goed als binnen. De Spaanse kampioen en Udinese zijn het eens over een transfersom van 35 miljoen euro, meldt ook Di Marzio. De Argentijns international speelde eerder in de Primera División voor Valencia. Hij was het voorbije seizoen goed voor negen goals en tien assists in de Serie A.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie