Actie van Ronaldo heeft gevolgen voor Coca Cola: waarde daalt met miljarden

Actie van Ronaldo heeft gevolgen voor Coca Cola: waarde daalt met miljarden

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 09:45wo 16-06-2021 om 09:45

Cristiano Ronaldo heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de waarde van Coca Cola de afgelopen dagen met vier miljard dollar is gedaald. De Portugese ster baarde opzien door een flesje frisdrank om te wisselen voor een flesje water.

Ronaldo meldde zich maandag voor een persbijeenkomst, toen hij twee flesjes cola voor zich zag staan. De 36-jarige aanvaller schoof de flesjes uit beeld en liet toen duidelijk een waterflesje zien. Daarmee heeft hij zich waarschijnlijk niet geliefd gemaakt bij de frisdrankgigant. Coca Cola betaalt veel geld om tijdens het EK prominent in beeld te zijn, maar de gevolgen zijn groter dan enkel negatieve publiciteit, weet The Guardian.

Dat de invloed van Ronaldo ver reikt, blijkt namelijk andermaal. Het aandeel van het merk daalde onmiddellijk na de actie van de Portugees van 56,10 dollar naar 55,22 dollar. De marktwaarde van Coca Cola ging van 242 miljard dollar naar 238 miljard dollar. Een verschil van vier miljard.

Ronaldo toont zich al langer advocaat van een gezonde levensstijl. Zo is hij er niet van gediend dat zijn zoon cola drinkt en chips eet. "Ik ben streng voor hem. Hij drinkt soms een cola of Fanta en dan ben ik kwaad op hem. Of dan eet hij chips of frietjes. Ik houd daar niet van", zei hij tijdens de Globe Soccer Awards in Dubai in december.

Mede dankzij twee late doelpunten van Ronaldo begon Portugal het EK dinsdag met een 3-0 zege op Hongarije.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws