Vanaken en Chadli haalden bank Rode Duivels niet: ‘Hij had last van de kuit’

Vanaken en Chadli haalden bank Rode Duivels niet: ‘Hij had last van de kuit’

16-06-2021 08:15 Laatste update: 18-06-2021 10:15
7

Nacer Chadli kwam het voorbije seizoen niet zo veel in actie voor Basaksehir, waardoor er kritiek kwam op zijn EK-selectie. De 31-jarige Rode Duivel begrijpt de kritiek, maar maakt zich er niet druk om. Nu Timothy Castagne out is, wordt Chadli de doublure voor Thomas Meunier.

"Ik begrijp dat", steekt Chadli van wal in Het Nieuwsblad. "Het feit dat er 26 spelers mochten worden opgeroepen in plaats van 23, zal zeker in mijn voordeel hebben gespeeld. Ik heb er een moeilijk seizoen op zitten. Door drie blessures heb ik maar 25 procent van de tijd gespeeld. Ik ben die kritiek gewend, voor het WK 2018 was het nog erger."

"Toen had ik bijna heel het seizoen niet gespeeld, slechts vier wedstrijden. Dat hoeft geen nadeel te zijn, want mijn WK in Rusland was toch nog goed. Ik ben net op tijd beginnen te spelen (eind maart, red.) en heb wel matchritme nu. Nu voel ik me goed. De kritiek gaat nu het ene oor in en het andere uit."

Roberto Martinez verklaarde de selectie van Chadli door te stellen dat hij al veel betekend heeft voor de nationale ploeg en dat hij door zijn polyvalentie een zekerheid is bij onze Rode Duivels. Zijn ervaring kan volgens de bondscoach dan ook nog van pas komen.

Update: Hans Vanaken en Nacer Chadli haalden als enige de bank bij de Rode Duivels niet. Voor die laatste was dat uit voorzorg. Chadli heeft volgens Het Nieuwsblad last van de kuit. De middenvelder is blessuregevoelig dus er werd geen risico genomen. Chadli kan normaal gezien de draad weer oppikken voor de match tegen Finland.