Witsel maakt het onmogelijke waar: Op een bepaald moment moet je voluit gaan

Witsel maakt het onmogelijke waar: "Op een bepaald moment moet je voluit gaan"

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 07:15wo 16-06-2021 om 07:15

Axel Witsel scheurde begin januari een deel van zijn achillespees af. Het EK leek toen quasi onmogelijk voor de 32-jarige middenvelder. Maar nu – met de tweede groepswedstrijd in het verschiet – kan België weer op hem rekenen. Al is dat volgens kenners geen wonder.

"Ik heb niets uitzonderlijks gedaan met Axel", klinkt het bij dokter Geert Declercq in Het Nieuwsblad. "De blessure leende zich tot een vrij spoedig herstel. Als de pees helemaal verhakkeld was geweest, was dit niet gelukt. Het was een mooie scheur en Witsel had zelf de kracht en motivatie om zo terug te vechten."

Nemen de Rode Duivels en Roberto Martinez geen risico door hem nu al te brengen? "Dat risico is niet nul, maar op een bepaald moment moet je een speler voluit laten gaan”, reageert Lieven Maesschalck. “Het is een berekend risico en Axel heeft geen angst meer. Als het nu goed loopt, winnen we wat tijd om hem later in het toernooi nog meer te integreren."

Verwacht wordt dat Witsel tegen Denemarken al minuten kan maken, om nadien tegen Finland eventueel zelfs al een helft of meer te spelen. Tegen de Denen is Jan Vertonghen er wellicht niet bij. Een pijnlijke enkel weerhield hem om te trainen dinsdag. Wellicht kunnen de Rode Duivels wel weer rekenen op Kevin De Bruyne, die deze week opnieuw met de groep trainde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Maakt Witsel minuten tegen Denemarken?

Ja, hij start zelfs!
6%
Ja, als invaller
78%
Nee, dat komt nog te vroeg
12%
Nee, Witsel komt niet in actie op dit EK
4%
(197 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws