Oppermachtig Frankrijk bewijst favorietenstatus in kraker tegen Duitsland

15-06-2021 22:57
37

Frankrijk heeft de eerste echte kraker op het EK weten te winnen. Les Bleus wist de titanenstrijd met Duitsland nipt te winnen, ondanks een ruim overwicht: 1-0. De Fransen hebben hun status als topkandidaat meteen waargemaakt.

Bij Frankrijk stond voorafgaand aan het EK de rel tussen Kylian Mbappé en Olivier Giroud centraal, maar dat lijkt de Fransen juist te hebben gesterkt. De ploeg van Didier Deschamps trapte het gaspedaal in en greep Duitsland meteen bij de keel. De Duitsers liepen bijna de gehele eerste helft achter Frankrijk aan en werden volledig overrompeld.

De voorsprong van Frankrijk kon dan ook niet lang uitblijven. Manuel Neuer voorkwam op katachtige wijze een goal van Mbappé, maar had geen antwoord op de inbreng van zijn eigen Mats Hummels. De bij de nationale ploeg teruggekeerde verdediger schoot een voorzet van Lucas Hernández ongelukkig in eigen doel. Pas vlak voor rust liet Duitsland wat van zich horen. Daarvoor was het woord continu aan Frankrijk.

Pas na de rust kwam de topper pas écht tot leven. Nadat Adrien Rabiot de kans op 2-0 voor Frankrijk liet liggen (hij schoot op de paal), werd Duitsland wakker. Daarna volgde een fase van ongeveer tien minuten waarin de Duitsers oppermachtig waren, meerdere kansen kreeg en Frankrijk het lastig had. Duitsland liep vijftig minuten achter Frankrijk aan, maar drukten de Fransen nu ver terug.

De counters van Frankrijk bleken echter dodelijk, zo ondervond Duitsland meerdere malen. Het werd echter ook twee keer geholpen door de arbitrage. Mbappé zag twee goals worden afgekeurd vanwege buitenspel, twee keer nadat de verdediging van Duitsland volledig kapotgespeeld werd.

Duitsland probeerde het tot de laatste minuut, maar incasseert de eerste tik op het EK. Aanstaande zaterdag krijgt de ploeg van Joachim Löw een kans op revanche, dan is Portugal de tegenstander.