Chadli over Denen: Als je mentaal niet klaar bent, heeft het geen zin

Chadli over Denen: "Als je mentaal niet klaar bent, heeft het geen zin"

15-06-2021 20:43

Donderdag spelen de Rode duivels hun tweede groepswedstrijd op het EK tegen Denemarken. Nacer Chadli mocht dinsdag op de persconferentie komen praten over die tegenstander. Daar kreeg hij onder andere enkele vragen over de mentale toestand in de Deense ploeg op dit moment. 

Zo geeft de Deense bondscoach zijn spelers de keuze om te spelen of niet. Dit allemaal in de nasleep van de gebeurtenis rond Eriksen. Chadli beseft dat het geen evidente situatie is voor de Denen. "Voor hen is het een uitzonderlijke situatie. Ik begrijp dat de coach zijn spelers voor de keuze stelt. Je kan dan wel fysiek fit zijn, maar als je mentaal niet klaar bent om te spelen heeft dat geen zin."

Chadli weet ook dat Denemarken gewoon een ploeg met zeer veel kwaliteiten blijft. "Het is een heel goede ploeg, erg solide in de verschillende linies. Ze hebben veel goede spelers, we zullen op niveau moeten zijn. Maar het blijft afwachten met welke mentale toestand ze die wedstrijd zullen ingaan," citeert Sporza de Rode Duivel.