LIVE: Denen komen opzetten, houden de Rode Duivels stand?

LIVE: Denen komen opzetten, houden de Rode Duivels stand?

17-06-2021 16:41 Laatste update: 19:48
81

De tweede groepswedstrijd van de Rode Duivels op het EK staat op het programma. Denemarken is de volgende tegenstander. Volg de wedstrijd hier LIVE op de voet.

 

De Deense nationale ploeg moest een flinke klap verwerken nadat Christian Eriksen plots neerging tegen Finland. Een dramatische gebeurtenis die het voetbal uiteraard naar de achtergrond laat verdwijnen. Inmiddels gaat het beter met Eriksen en zijn de Denen gebrand op revanche na de 0-1 nederlaag tegen Finland.

Met Joakim Maehle zien we één ex-speler uit de Belgische competitie in de basiself van Denemarken. Spits Wind ontbreekt bij de Denen

Opstelling Denemarken: Schmeichel, Christensen, Kjaer, Vestergaard, Maehle, Wass, Hojbjerg, Delaney, Poulsen, Braithwaite, Damsgaard.

De Rode Duivels wonnen de eerste groepsmatch overtuigend met 3-0 van Rusland. Met een zes op zes zijn de manschappen van bondscoach Roberto Martinez al zeker van de volgende ronde. Achterin krijgt Jason Denayer deze keer de voorkeur op Dedryck Boyata. Daarnaast is ook Jan Vertonghen fit geraakt voor de partij.

Op de bank zien we ook Axel Witsel én Kevin De Bruyne. Een basisplek kwam nog te vroeg voor het duo, maar ze kunnen wel invallen. Hans Vanaken, Nacer Chadli en de geblesseerde Timothy Castagne vallen uit de selectie.

Opstelling Rode Duivels: Courtois, Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Meunier, Tielemans, Dendoncker, Thorgan Hazard, Mertens, Carrasco, Lukaku.