De zoektocht naar de opvolger van Haaland: 5 Belgen bij Golden Boy-kandidaten

De zoektocht naar de opvolger van Haaland: 5 Belgen bij Golden Boy-kandidaten

15-06-2021 16:45 Laatste update: 16:50
11

Vorig jaar sleepte Erling Braut Haaland de Golden Boys Award in de wacht. De prijs voor het grootste Europese voetbaltalent onder 21 jaar. Tuttosport heeft de nieuwe lijst met 100 genomineerden bekendgemaakt. Met onder hen enkele hele straffe namen. 

Voor de Golden Boy-prijs komen dit jaar enkel spelers in aanmerking die geboren zijn na 1 januari 2001, dus Haaland kan zichzelf niet opvolgen als beste youngster van Europa. De lijst van 100 genomineerden zal uiteindelijk teruggebracht worden naar 20 finalisten. 40 journalisten uit heel Europa, die schrijven voor de meest gerenomeerde sportbladen, zullen stemmen en zo de nieuwe Golden Boy aanwijzen.

Stevig lijstje
Bij de genomineerden zitten enkele spelers die hun land kunnen vertegenwoordigen op dit EK. Onder hen Pedri (Spanje), Jamal Musiala (Duitsland), Jude Bellingham (Engeland) en Ryan Gravenberch (Nederland). Enkele andere namen die grote kanshebbers lijken zijn Rennes-middenvelder Eduardo Camavinga, Barcelona youngster Ilaix Moriba en Florian Wirts die onlangs Europees kampioen werd met de U21 van Duitsland

5 genomineerde Belgen
Het zou zomaar kunnen dat de opvolger van Haaland een Belg is. België vaardigt vijf jongelingen af. Club Brugge is met drie spelers de Belgische hofleverancier. Naast Charles De Ketelaere zijn ook Odilon Kossounou en Youssouph Badji geselecteerd. RSC Anderlechten Standard vaardigen met Yari Verschaeren en Nicolas Raskin elk één speler af. Zowel Verschaere en De Ketelaere haalden de reservelijst van de Rode Duivels voor dit EK en lijken dus in principe meer kans te maken dan Raskin. De twee andere Belgische nominaties worden geleverd door Stade Rennes. Jeremy Doku is voor velen de bekendste naam en lijkt ook het hoogst aangeschreven door zijn selectie voor het EK en zijn knappe seizoen in de Ligue 1. Doku's ploegmaat, Adrien Truffert, is de andere Rennes-Belg die op de Golden Boy-lijst staat.