Nederlandse scheidsrechter voor Denemarken-België

Nederlandse scheidsrechter voor Denemarken-België

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 16:00di 15-06-2021 om 16:00

Donderdag is het opnieuw zo ver: dan speelt België zijn tweede groepswedstrijd op het EK. Die wedstrijd zal gebeuren onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers, dat laat alvast Het Laatste Nieuws weten.

Na de 3-0-overwinning tegen Rusland, mogen de Rode Duivels hun borst nat maken voor de volgende tegenstander in Groep B. Een wedstrijd die zonder twijfel emotioneel geladen zal zijn, vooral aan de kant van de Denen die, net als de rest van de voetbalwereld, enorm geschrokken zijn na de hartstilstand van Christan Eriksen. De man die de wedstrijd in goede banen zal moeten leiden, is Björn Kuipers. 

EK-ervaring
De 48-jarige Nederlander heeft al heel wat op grote tornooien. Zo floot hij al wedstrijden op het EK van 2012 en 2016 en ook op de afgelopen twee WK's was hij van de partij. Tot nu toe floot Kuipers al vijf EK-wedstrijden. Dit wordt zijn eerste wedstrijd op dit EK. Opvallend: Kuipers was nog nooit scheidsrechter in een wedstrijd van de Rode Duivels. In 2016 floot hij wel al een EK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken en voor de rest vooral groepswedstrijd op die grote tornooien.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws