Deense coach: Voor Christian spelen, maar voor sommigen komt donderdag te vroeg

Deense coach: "Voor Christian spelen, maar voor sommigen komt donderdag te vroeg"

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 17:52di 15-06-2021 om 17:52

Heel Europa en vooral Denemarken werd tijdens de eerste wedstrijd in Groep B opgeschrikt door de hartstilstand van Christian Eriksen. Na dat voorval proberen de Denen de draad terug op te pikken, maar dat is niet evident, zo laat de Deense bondscoach Kasper Hjulmand weten.

Op de tweede speeldag van Groep B nemen de Rode Duivels het op tegen Denemarken. Voorafgaand aan het tornooi leek dit de moeilijkste tegenstander voor ons land, maar na de hartstilstand van Christian Eriksen, lijkt België niet tegenover het sterkste Denemarken te staan. Dat het voorval met Eriksen inwerkte op de groep is meer dan logisch, daarenboven verloor Denemarken hun eerste groepswedstrijd ook nog met 0-1 tegen Finland. De moraal in het Deense kamp lijkt dus niet ideaal om aan te treden tegen de nummer 1 van de wereld.

Focus niet op voetbal
Kasper Hjulmand, de bondscoach van Denemarken, gaf aan dat hij niet weet welke spelers er donderdag mentaal in staat zullen zijn voor de wedstrijd tegen België. Hjulmand verteld dat de Deense ploeg met psychologen aan de slag ging toen ze terug in het hotel waren en dat er erg veel gepraat is. Zo hadden veel spelers het over een persoonlijk verlies in hun leven, maar lag de focus logischerwijs niet meer op voetbal. Of dat überhaupt nog het geval zal zijn de komende dagen is nog maar de vraag. 

Donderdag komt te vroeg
"Zo'n dramatische momenten verwerk he niet op een, twee, drie. Daar moet tijd overgaan en die tijd zullen we onze spelers geven", aldus Hjulmand. De Deense coach ziet twee mogelijkheden voor zijn spelers. Zo zegt hij dat er sommigen kracht zullen putten uit de gebeurtenis en tegen België voor Eriksen zullen spelen. Voor anderen komt de wedstrijd van donderdag te vroeg.

Donderdag is D-Day
Door de 1-0-nederlaag op de openingsspeeldag tegen Finland, moet Denemarken donderdag in principe vol aan de bak om nog mee te spelen voor een plek in de achtste finale. België kan zich met een overwinning al verzekeren van de volgende ronde. Donderdag zal echter voor vele Denen niet in teken van voetbal staan, want laten we wel wezen: het feit dat Eriksen nog leeft, is de grootste overwinning die er is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws