Deense bondscoach: 'Bij corona 48 uur uitstel mogelijk, bij hartstilstand niet'

Deense bondscoach: 'Bij corona 48 uur uitstel mogelijk, bij hartstilstand niet'

15-06-2021 14:14 Laatste update: 15:00
6

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand baalt nog altijd van de gang van zaken na het Eriksen-drama tijdens Denemarken-Finland. Tegen alle verwachtingen in werd de wedstrijd uitgespeeld nadat Eriksen getroffen werd door een hartstilstand: na afloop verklaarde Hjulmand al dat de Denen niet veel keus hadden.

De wedstrijd moest óf op dezelfde dag óf één dag later uitgespeeld worden. "Bij een corona-uitbraak kan een wedstrijd 48 uur uitgesteld worden, maar bij een hartstilstand klaarblijkelijk niet. Dat is niet correct, lijkt me", aldus Hjulmand tijdens een nieuwe persconferentie, geciteerd door DR.

Spits Martin Braithwaite sprak eerder deze week al zijn onvrede uit over de houding van de UEFA, die deed voorkomen dat de spelers zelf besloten hadden om door te voetballen. "Het was absoluut niet zo dat we zelf op de UEFA af stapten en zeiden dat we door wilden spelen.

We kregen twee opties, ik was erbij. Het voelde alsof de spelers en ik onder druk werden gezet. Het was zeer gedecideerd." De Denen hadden spijt dat ze aan dit verzoek gehoor gaven, verklaarden ze achteraf. "Het zou van echt leiderschap getuigen om de spelers gewoon weer de bus in te sturen", aldus Hjulmand.